Фото: Генштаб ЗСУ

Скільки у Росії залишилось ракет: у розвідці вказали на цікавий факт

Російська Федерація не зуміла збільшити виробництво ракет. Водночас окупанти зберігають можливість використовувати ці ракети для масованих атак по Україні.

Таку заяву зробив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький, пише "Українська правда".

"Аналіз показав, і ми це розуміємо, особливо це показав 23-й рік, що тією кількістю, яка є на сьогодні, Росія тільки спроможна покривати ті витрати або те застосування, яке вона робить кожен день", — сказав він.

Скібіцький пригадав інтерв'ю місячної давності, коли йшлося про можливість ураження української енергосистеми. 

"Коли ми проаналізували, в жовтні 2022 року, коли вони почали завдавати ударів, у них було від 900 до тисячі високоточних стратегічних ракет. Торік, на цей же період часу, на жовтень, у них скільки й залишилось. Тобто, по суті… те, що вони виготовляють, те вони й витрачають. Суттєвого приросту ми так і не побачили", — наголосив заступник начальника Головного управління розвідки.

Скібіцький також навів приклад ракет Х-101, "Калібр", які з середини вересня ворог зовсім не застосовував. Тобто, за словами представника розвідки, понад трьох місяців росіяни їх накопичували, щоб поповнити свої запаси.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявляв, що запаси стратегічних ракет у країни-агресорки поступово зменшуються. Наразі в її арсеналі залишилося трохи більше ніж 900 одиниць.

Нагадаємо, керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк попередила українців, що російські війська можуть завдати нових масованих обстрілів із настанням морозної погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 20:58