Фото: ДСНС

Скільки українців потонули на водоймах від початку року: дані рятувальників

Від початку 2023 року на водоймах України загинула 351 людина, зокрема й дітей. Лише минулої доби, 8 червня, вода забрала життя восьми громадян. Серед них було троє дітей із Дніпропетровської, Черкаської та Одеської областей.

Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Так, у річці Тясмин міста Сміла Черкаської області, втонула дитина 2011 року народження. Водолази підняли дитину на берег та передали медичним працівникам. Реанімаційні заходи результатів не дали, медпрацівники змушені були констатувати смерть. 

По обіді 8  червня під час купання в річці Вовча Синельниківського району на Дніпропетровщині втонув підліток 2007 року народження. Хлопець пірнув у річку та не винирнув на поверхню. До пошуків хлопчика долучилися місцеві мешканці на плавзасобах. Тіло підлітка виявили на глибині чотирьох метрів та на відстані п'яти метрів від берега.

У селі Сербка Березівського району Одеської області під час відпочинку на воді зник підліток 2008 року народження. Разом з рятувальниками до пошуків долучилися місцеві мешканці на власних плавзасобах. На глибині 1,8 метра та відстані 20 метрів від берега було знайдено тіло хлопця.

"Шановні батьки, слідкуйте за дозвіллям дітей, не дозволяйте їм відвідувати навіть найменші водойми! Не нехтуйте заборонами місцевого самоврядування щодо купання у водоймах, які можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами унаслідок ворожих обстрілів. Не заходьте у воду напідпитку, не пірнайте на мілководді або в незнайомих місцях, не запливайте далеко від берега", — закликають рятувальники.

Нагадаємо, на Київщині 32-річний житель села Глибоке ледь не потонув у місцевій водоймі. Чоловік вирішив провести дозвілля на човні, але він пробився і затонув.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.06.2023 12:32