Фото: росЗМІ

Скільки "вагнерівців" залишається в Білорусі: відповідь прикордонників

У Білорусі наразі залишається незначна кількість найманців з ПВК "Вагнера". За орієнтовними підрахунками, на території сусідньої країни досі перебуває близько тисячі найманих бойовиків.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. За його словами, бойовики не затрималися на території Білорусі і це вигідно для України.

"Як пам'ятаємо, їхня кількість коливалася в районі 6000, коли вони почали активно прибувати на територію Білорусі. За всім, що відбувається по той бік кордону і на території Білорусі, і на території Росії, пильно стежать підрозділи розвідки", — розповів речник ДПСУ.

Нагадаємо, що в таборі приватної військової компанії "Вагнера" у селі Цель під Осиповичами триває активний демонтаж наметів, який розпочався ще 28 липня. На початок демонтажу табір налічував близько 292 намети (включаючи тих, які використовували для господарських потреб), а зараз розібрали вже більше 160 одиниць, тобто 55%.

Також відомо, що найманців з приватної кампанії "Вагнера" повертають на лінію фронту для ведення бойових дій в Україні. Експерти з Інституту вивчення війни ставлять під сумнів ефективність угрупування після загибелі ватажків Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 14:23