"Скрутили" чоловіка просто на вулиці: в Одесі працівники військкомату потрапили у скандал (фото)

В Одесі люди у військовій формі "скрутили" чоловіка просто на вулиці та посадили його в автобус. Тепер винуватців відправлять на війну.

Про це повідомили в Одеському обласному ТЦК та СП.

Відео конфлікту з'явилось у соцмережі. На кадрах видно, що люди у військовій формі затримують цивільного, який намагався чинити опір. У підсумку вони повалили чоловіка на землю, а після цього все ж заштовхали до мікроавтобуса.

Згодом керівниця Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що на відео були присутні нібито не співробітників ТЦК та СП.

"На відео — не наш транспортний засіб, такого транспортного засобу в ТЦК немає, на відео — не співробітники ТЦК", — заявила вона.

Водночас в Одеському обласному ТЦК та СП заявили, що районний територіальний центр комплектування намагався приховати свою причетність до інциденту. Там пояснили, що громадянин здійснював пряму трансляцію розгортання мобільного блокпосту. Це, як наголошується, забороняють норми правового режиму воєнного стану.

Отримавши зауваження від представників Нацгвардії, громадянин увійшов у конфлікт, відверто провокуючи військових. Під час перевірки його документів і звірки даних за базою ухилянтів, громадянин почав погрожувати, і поводився агресивно, не припиняючи провокацій.

"Співробітники одного з районних ТЦК та СП Одеси, не втримавши емоцій, перевищили повноваження і, застосувавши силу, всадили його в транспортний засіб для доставлення в центр комплектування. Треба визнати, що районний ТЦК намагався приховати свою причетність до інциденту, але принципова позиція командування полягає в реальній перевірці й реагуванні на запити суспільства, налагодженні цивілізованої комунікації з усіх питань", — повідомили в обласному ТЦК та СП.

військові в Одесі
Скріншот з відео

Тож, за результатами службової перевірки, виявлено і тих, хто перевищив службові повноваження, і порушення у використанні необлікованого транспортного засобу.

"Винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності та будуть переведені у бойові підрозділи, де зможуть спрямувати силу і міць на боротьбу із ворогом", — додали  в Одеському обласному ТЦК та СП.

Нагадаємо, в Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, згідно із якою призовники, військовозобов'язані та резервісти не можуть залишати місце проживання без відповідного документу. Для того, щоб здійснити переїзд навіть у межах одного міста, необхідно отримати дозвіл від керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 22:51