Фото: Facebook гурту Junket

В Одесі на вокзалі мобілізували музикантів відомого українського гурту: подробиці

В Одесі учасників київського гурту Junket мобілізували просто на вулиці. У районі залізничного вокзалу музикантів затримали співробітники територіального центру комплектування.

Про це повідомив учасник гурту з ніком Junky Soulz на своїй Facebook-сторінці. Згодом він видалив свій пост.

Група планувала відіграти концерт у місцевому клубі More Music Club 9 червня, а частину коштів від зборів на вході планувалося передати на потреби Збройних Сил України. Музикант зазначив, що їх примусово відправили на медичну комісію, а потім — до десантно-штрумових військ у Житомирській області.

"Відійшли від вокзалу і з'явилося 4-5 військових та один "мент". Ніхто не представився і просто повезли нас у військкомат для перевірки. При вході всередину у нас забрали телефони і відправили на медкомісію, де завжди всі здорові. Потім повезли на флюорографію у інший військкомат. Телефони нам так і не видали. Там ми провели з 11:00 до 19:30 просто сидячи і чекаючи, що нас повезуть назад за телефонами", — розповів музикант.

Потім від одного співробітника військкомату музиканти дізналися, що їх відвезуть до десантно-штурмових військ у Житомирській області. Пізніше музики також додали, що їм повернули телефони, які раніше відібрали співробітники військкомату.

Мобілізували музикантів гурту Junket

Скріншот з соцмереж

Ще один учасник гурту Дмитро Сазонов розповів у Facebook продовження історії.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) під час проведення мобілізаційних заходів. За оперативними даними, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

В Україні триває мобілізація. Чоловікам масово роздають повістки у центри комплектування.

Відомо, що в Одеській області мобілізований депутат від ОПЗЖ у Роздільнянській міськраді Володимир Нестеров відмовився їхати на фронт. Групу військових одного із підрозділів тероборони притягують до кримінальної відповідальності за відмову виконувати накази в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 14:30