Фото: прес-служба ДБР

Наказував не призивати "обраних": проти "любителя розкоші" з одеського військкомату порушили справу

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) під час проведення мобілізаційних заходів. За оперативними даними, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

Проти військкома порушили справу за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Він може сісти до в'язниці на 12 років. Начальника Одеського ТЦК відсторонили від роботи, встановлюються особи, які можуть бути причетні до оборудки. Держбюро розслідувань перевіряє інформацію у ЗМІ щодо невідповідних заробітку статків родини посадовця.

Зазначимо, що раніше у Мережі повідомлялося, що начальника Одеського ТЦК Євгена Борисова усунули від виконання обов'язків. Вказувалося, що Борисов їздить на автівці вартістю 250 тисяч доларів і відпочивав в Іспанії під час повномасштабної війни, а на його матір оформлена вілла в цій країні. Командуванням було призначено не просто службову перевірку, а й профільну за напрямками відповідних структур, посадовця усунуто на цей час від виконання службових обов’язків, а результати перевірки оприлюднять.

військкомат

Фото: "Одеса-медіа"

Нагадаємо, в Україні триває мобілізація. Чоловікам масово роздають повістки у центри комплектування.

Також керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець відреагував на скандал пов'язаний з обласним Черкаським обласним територіальним центром комплектування. Троє військових побили цивільного чоловіка під час вручення повістки.

Відомо, що в Одеській області мобілізований депутат від ОПЗЖ у Роздільнянській міськраді Володимир Нестеров відмовився їхати на фронт. Групу військових одного із підрозділів тероборони притягують до кримінальної відповідальності за відмову виконувати накази в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 10:37