Фото ілюстративне. Джерело: скріншот з відео в соцмережах

Побиття чоловіка під час вручення повістки: голова Черкаської ОВА зробив різку заяву

Керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець відреагував на скандал пов'язаний з обласним Черкаським обласним територіальним центром комплектування. Троє військових побили цивільного чоловіка під час вручення повістки

Про це голова ОВА Ігор Табурець написав у Facebook.

В ТЦК стверджують, що чоловік провокував військових при виконанні, а відео, яке поширили у соцмережах, і на якому видно, як військовий б'є чоловіка ногою в обличчя, вирване з контексту.

"Мобілізація — це не каральний захід, не чиясь забаганка. Це життєва необхідність для нашої держави під час війни з російськими окупантами. Це те, що потрібно для нашої перемоги! Її крок за кроком виборюють реальні люди в реальних боях за нашу країну. Чи має право цивільний зневажливо ставитися до військового при виконанні службових обов’язків, навіть якщо він вручає сповіщення? Моя відповідь: ні Чи має право військовий реагувати так, як ми бачили на відео? Моя відповідь: ні", — прокоментував Ігор Табурець.

Службова перевірка вже розпочата в Черкаському обласному терцентрі комплектування та соціальної підтримки. Також справою займаються правоохоронні органи — є заяви від обох сторін.

Нагадаємо, в Україні триває мобілізація. Чоловікам масово роздають повістки у центри комплектування.

Відомо, що в Одеській області мобілізований депутат від ОПЗЖ у Роздільнянській міськраді Володимир Нестеров відмовився їхати на фронт. Групу військових одного із підрозділів тероборони притягують до кримінальної відповідальності за відмову виконувати накази в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.04.2023 21:54