Фото ілюстративне. Джерело: Defense Express

Sky News: Іран передасть Росії два типи балістичних ракет

Невдовзі Російська Федерація може отримати від Ірану партію двох типів балістичних ракет. У грудні 2023 року російський диктатор Володимир Путін уклав відповідний договір з Тегераном.

Про це повідомляє Sky News.

За словами військового аналітика Шона Белла, постачання Іраном балістичних ракет до Росії, мабуть, "неминуча". Він стверджує, що Росія "схильна використовувати застарілу зброю", але, на відміну від України, у неї "є обсяги".

"Обидві сторони борються за зброю, і в цей час Росія наростила внутрішнє виробництво, але їй відчайдушно потрібна зброя з Ірану та Північної Кореї", — сказав він.

Белл зазначає, що Володимир Путін уклав контракт з Іраном у грудні, і передбачається, що постачання "неминуче". Постачання здійснюватиметься двома типами балістичних ракет малої дальності.

"Вони нададуть Росії більше ракет, але це також означатиме, що обмежені запаси власних ракет "Іскандер" у Росії тепер можна буде направити на цілі великої дальності — це дуже тривожно", — сказав він.

На питання про те, наскільки скоро може відбутися постачання, Белл відповів: "Ми розуміємо, що російські солдати вже кілька тижнів перебувають в Ірані, проходячи підготовку, і хоча повідомлення про це конфіденційні, за наявними у мене даними, це відбудеться незабаром. Тож це питання кількох днів".

Коментуючи заяву Великої Британії про постачання понад 650 ракет на Україну, військовий експерт зазначив, що проблема полягатиме в необхідності виявляти обережність при постачанні в охоплену війною країну найсучаснішої зброї на випадок, якщо вона потрапить до рук Росії.

Він додав: "Україна відчайдушно потребує цих технологій та обсягів, тому зараз це головна проблема".

Раніше Bloomberg повідомляв, що найближчим часом Іран може вперше з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну передати Москві свої балістичні ракети. Таку інформацію отримала розвідка деяких європейських країн.

Як відомо, Іран і Росія активно розвивають військову співпрацю після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Водночас іранська сторона заперечує, що надає Москві військову допомогу. Офіційно Тегеран лише визнав, що постачав Росії невелику партію дронів-камікадзе перед повномасштабним вторгненням.

Нагадаємо, що один із бригадних генералів Корпусу вартових ісламської революції 2022 році на окупованій частині України займався навчанням російських військових. Нещодавно Іран назвав такі твердження Києва неправдивими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 16:37