Фото: патрульна поліція України

Смертельна стрілянина у Дніпрі: з'явилося відео з бодікамер патрульних

В одному із районів міста Дніпро 29 серпня сталася стрілянина за участі поліцейських та водія авто, який порушив правила дорожнього руху. 

Відео з камер спостережень опублікувала прес-служба Патрульної поліції України.

Попередньо встановлено, що патрульна поліція зупинила автомобіль, в якому були дорослі та діти. Однак пасажири відмовилися входити із салону, через що поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик. 

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер.  

Державне бюро розслідувань повідомило, що вивчає правомірність застосування правоохоронцем табельної зброї. Вказувалося, що після зупинки поліцейськими автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко висловився щодо інциденту у місті, коли під час конфлікту з поліцейським був вбитий чоловік. Він наголосив, що суспільство не повинне жити в анархії. За його словами, є ситуації, які потрібно аналізувати виключно на холодну голову й дати емоціям улягтися. 

Додамо, мер Дніпра Борис Філатов став на захист правоохоронця. Він наголосив, що завжди називає речі своїми іменами й часто критикує деяких "правоохоронців". Однак, за його словами, ніхто і ніколи не має права "зневажати, хапати чи взагалі якось тягти свої руки до людини в формі, яка виконує свої службові обовʼязки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2023 18:40