Фото: сайт Міністерства внутрішніх справ

Очільник МВС відреагував на вбивство поліцейським чоловіка у Дніпрі: заява Клименка

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко висловився щодо інциденту у місті, коли під час конфлікту з поліцейським був вбитий чоловік. Він наголосив, що суспільство не повинне жити в анархії.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Ігоря Клименка. За його словами, є ситуації, які потрібно аналізувати виключно на холодну голову й дати емоціям улягтися. 

"Смерть — це завжди горе. Але в події у Дніпрі потрібно розібратися об’єктивно. Триває слідство, яке має дати відповіді на основні запитання. Однак є речі очевидні. Якщо громадяни хочуть жити в правовій державі, вони самі ж мають дотримуватися законодавства, поводитися відповідно до встановлених норм і однозначно — не бити поліцейських. Більш того, навчати законослухняності своїх дітей", — написав міністр.

Клименко також підкреслив, що ця ситуація — серйозний прецедент під час воєнного стану, який не завжди стабільний, але наразі контрольований саме завдяки зусиллям правоохоронних органів.

"Якщо окремі громадяни житимуть в анархії та  вважатимуть себе понад законом, а поліція не зможе виконувати свої функції, українське суспільство чекають дуже темні часи", — додав очільник МВС.

Вбивство чоловіка поліцейським у Дніпрі: що відомо

Попередньо встановлено, що 29 серпня правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого, за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння. За інформацією слідства, в автомобілі також були дорослі та діти. Однак пасажири відмовилися входити із салону, через що поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик.

Фото: прес-служба ДБР

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер. 

"Наразі причетного до перевищення службових повноважень правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Слідство триває, з’ясовуються всі обставини справи", — йдеться у повідомленні. 

Відкрито провадження за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України). Максимальний термін покарання за цими статтями — до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що вивчає правомірність застосування правоохоронцем табельної зброї. Вказувалося, що після зупинки поліцейськими автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.08.2023 17:58