Фото: Freepik

Сніг та дощ: синоптик розповів, якої погоди чекати українцям у квітні

Квітень принесе українцям нестійку, прохолодну погоду. На території нашої країни найближчі 10 діб виявляться прохолодними, з частим випаданням опадів як у вигляді дощу, так і снігу, особливо в західних і північних областях.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

У нічні та ранкові години 3-5 квітня спостерігатимуться заморозки у більшості областей, окрім півдня та сходу. У другій декаді квітня передумов для інтенсивного потепління та зміни циркуляції поки що не простежується, тому прохолодний і вологий характер погоди збережеться з великою ймовірністю.

Поступово нічні морози все ж таки відступлять, але середньодобові температурні показники залишаться переважно нижчими за кліматичну норму. Таким чином, до середини місяця інтенсивного та стрімкого потепління не очікується.

Після 15-16 квітня розпочнеться більш стійка тенденція до зростання температури повітря і вже у третій декаді денні показники можуть досягати +20…+25 °С, а вночі коливатимуться в межах +7…+12°С. Також суттєво знизиться кількість опадів, а сонячних днів побільшає.

"Підсумовуючи, можна зробити висновок, що квітень цього року на більшій частині території України виявиться вологим, місцями надмірно. Місячна кількість опадів сумарно перевищить норму в півтора-два рази", — зауважив Ігор Кібальчич.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін також попереджав, що холод, снігопади та зливи найімовірніше ще довго тероризуватимуть Україну. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.04.2023 06:45