Фото: pixabay

Сонячно та без опадів: синоптик потішила прогнозом погоди на п'ятницю

В Україні у п'ятницю, 21 червня, буде сонячно та без опадів. Температура повітря подекуди сягатиме +29°C. 

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

За її прогнозом, 21 червня, над Україною розташується антициклон Aviv, який зумовить суху, переважно сонячну погоду по усій країні.

Температура повітря у п'ятницю повсюди буде досить комфортною. Спека навіть спаде на Сході та Півдні. Протягом дня в більшості областей України очікується +24...+29°C.

За словами Діденко, 21 червня сильного вітру не очікується. Лише в східних областях ще можливі пориви північно-західного вітру до 15-20 метрів за секунду.

Погода у Києві

У столиці 21 червня буде суха та сонячна погода. Температура повітря коливатиметься у межах +25°C. Вітер у Києві очікується північно-західний, помірний.

Діденко спрогнозувала, що уже 22-23 червня на Заході та Півночі України пройдуть грозові дощі.

погода 21 червня

Мапа: Facebook-сторінка Діденко

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.06.2024 05:19