Марджорі Тейлор Грін / скріншот з відео

Соратниця Трампа планує зірвати допомогу Україні, — CNN

Представниця Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін, яка належить до осередку трампістів, виступає проти надання пакета допомоги Україні. Вона змусить голосувати за усунення спікера Палати представників Майка Джонсона у разі просування ним надання допомоги Києву. 

Про це повідомляє CNN.

За даними видання, член палати представників від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін з Джорджії — новий бос у місті. Вона відома своєю реакційною риторикою та посиланнями на теорію змови, тепер рішуче припускає, що змусить проголосувати за усунення спікера-республіканця Майка Джонсона, якщо він запропонує пакет допомоги Україні.

Маючи вузьку республіканську більшість у Палаті представників та можливість одного представника оголосити голосування щодо його усунення, Джонсон застряг між двома вогнями. Грін має намір заблокувати фінансування України, що стане величезним ударом як по НАТО, так і по прихильності США до міжнародного порядку після Другої світової війни.

Один із варіантів, спрямований на умиротворення правого флангу партії, передбачає структурування коштів для України у вигляді кредиту, а не прямої допомоги. Але це мало задовольнило Грін, яка відповіла різкою відповіддю, назвавши це "купою нісенітниці".

"Зараз у нас немає спікера-республіканця, це спікер від Демократичної партії", — заявила Грін.

Видання наголошує, що цей коментар Марджорі дуже вводить в оману, враховуючи, що Джонсон, мабуть, найконсервативніший оратор, якого ми бачили в наш час.

Це протистояння демонструє, як далеко Республіканська партія відійшла від епохи Рональда Рейгана. Партія, яка колись закликала радянського прем'єра Михайла Горбачова "знести цю стіну", тепер швидко стає партією "Америка насамперед", яка фактично говорить російському Володимиру Путіну: "Робіть, що хочете, просто дайте нам спокій".

Нагадаємо, 1 квітня спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон заявив, що пакет допомоги Україні, який законодавці розглядатимуть після повернення з канікул, міститиме "деякі важливі нововведення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.04.2024 11:21