Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Палати представників США Джонсон анонсував нововведення у законопроекті про допомогу Україні

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон заявив, що пакет допомоги Україні, який законодавці розглядатимуть після повернення з канікул, міститиме "деякі важливі нововведення".

Таку заяву він зробив в інтерв’ю "Недільний вечір в Америці" з Треєм Гоуді, пише американське видання The Hill.

"Ми спілкувалися з усіма членами, особливо зараз у період роботи округу. Коли ми повернемося після цього робочого періоду, ми будемо просувати законопроект з допомогою Україні, але, я думаю, він матиме деякі важливі нововведення", — зазначив Джонсон.

Як приклад, серед "важливих нововведень" спікер Палати представників США навів можливість надання фінансової допомоги Україні у виді кредиту. За його словами, ця ідея дозволить заспокоїти консерваторів.

Джонсон також згадав закон про РЕПО для українців, який уповноважує президента конфіскувати російські суверенні активи, заморожені в США, і передавати їх Україні для використання проти Росії.

"Закон про РЕПО, знаєте — якщо ми можемо використовувати конфісковані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям боротися з ними, це просто чиста поезія. Навіть президент Трамп говорив про концепцію позики, де ми не просто надаємо іноземну допомогу, ми встановлюємо її у відносинах, за яких вони можуть повернути її нам, коли прийде час", — підкреслив він.

Джонсон додав, що, намагаючись "розв’язати американську енергію", він хоче "експортувати природний газ, який допоможе припинити фінансування військових зусиль Володимира Путіна".

Варто зазначити, що Палата представників США має повернутися з великодніх канікул вже 9 квітня. Саме тоді Конгрес США голосуватиме за фінансування допомоги Україні

Нагадаємо, 28 березня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Український лідер наголосив, що швидке ухвалення допомоги критично для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.04.2024 21:30