Володимир Зеленський. Джерело: Telegram-канал президента України

Зеленський провів розмову з республіканцем Джонсоном, який очолює Палату представників США: про що говорили

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Український лідер наголосив, що швидке ухвалення допомоги критично важливе для України.

Про це Володимир Зеленський написав у своїх соціальних мережах.

"Провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном. Подякував йому особисто, обидвом партіям, американському народу та президенту Байдену за життєво важливу підтримку України від початку російського вторгнення", — зазначив він.

Український президент також розповів про ситуацію на полі бою, зокрема, про стрімке посилення російського повітряного терору. Лише за минулий тиждень українські міста та громади зазнали ударів 190 ракетами, 140 "шахедами" та 700 керованими авіаційними бомбами. Виведена з ладу найбільша українська ГЕС.

"У цій ситуації швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне — щоби питання допомоги Україні залишалося чинником об’єднання", — наголосив Зеленський.

За його словами, вони також обговорили необхідність якнайшвидшого перекриття джерел, з яких Росія фінансує свою війну, та використання заморожених російських активів на користь України. В цьому Зеленський теж розраховує на лідерство Конгресу.

Нагадаємо, народний депутат від партії "Голос", перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка заявляв, що дискусії в американській політиці та зволікання з розглядом питання про допомогу України ніяк не вплинуть на наш бюджет. Річ у тому, що в березні відбудуться рекордні надходження до української казни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2024 18:57