Ярослав Железняк. Джерело: parlament.ua

Чи вплине зволікання Конгресу США з допомогою на бюджет України: пояснення нардепа

Дискусії в американській політиці та зволікання з розглядом питання про допомогу України ніяк не вплинуть на наш бюджет. Річ у тому, що в березні відбудуться рекордні надходження до української казни.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на коментар народного депутата від партії "Голос", першого заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка.

"Ми перекриємо те, що недоотримали. Вже зайшло 4,5 мільярда євро (4,9 мільярда доларів), плюс 230 мільйонів від Норвегії, плюс від Японії. Ще, найімовірніше, встигнуть надати 1,5 мільярда доларів від Світового банку, це від Японії та Британії за фактом. І ще у нас буде 880 мільйонів від МВФ і 1,5 мільярда від Канади", — перерахував він.

Що стосується допомоги від США, то, за словами нардепа, там одна частина — 40 мільярдів доларів — саме військова підтримка.

"Вона йде на заміну того, що відбувається в США з військовим обладнанням, зброєю й іншими речами для нас. Тому тут головне, щоби не було затримки, тому що для фронту це негативно", — додав Железняк.

Він зазначив, що американські парламентарі мають повернутися до роботи до 9 квітня, після перерви на Великдень.

"Там є питання відставки спікера, і я думаю, що його скоординують із винесенням нашого питання на голосування. Поки що я дуже оптимістично налаштований на результати голосування Конгресу США. Вони довго його ухвалюють, але, будьмо відвертими, вони й свій бюджет недавно ухвалили", — пояснив народний депутат.

Нагадаємо, що 23 березня президент США Джо Байден підписав схвалений Сенатом законопроект про фінансування уряду на 1,2 трильйона доларів. Очільник Білого дому також закликав Палату представників погодити проект закону щодо підтримки для України, Ізраїлю і Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.03.2024 15:20