Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден підписав бюджет США та звернувся до Конгресу щодо України

У суботу, 23 березня, президент США Джо Байден підписав схвалений Сенатом законопроект про фінансування уряду на 1,2 трильйона доларів. Глава Білого дому також закликав Палату представників погодити проект закону щодо підтримки для України, Ізраїлю і Тайваню.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому. Байден наголосив, що Конгрес ще не завершив свою роботу, маючи на увазі законопроект з фінансування допомоги для України, Ізраїля і Тайваню, який відмовляються погоджувати республіканці.

Лідер США також зазначив, що підписаний 23 березня закон по бюджету, який дав можливість уникнути шатдауну, є "угодою, компромісом, що означає, що жодна зі сторін не отримала всього, чого хотіла".

"Але я хочу внести ясність: роботу Конгресу ще не закінчено. Палата представників має ухвалити двопартійний додатковий документ з національної безпеки, щоб просувати наші інтереси національної безпеки. І Конгрес має ухвалити двопартійну угоду про безпеку кордонів — найжорсткішу та найсправедливішу реформу за останні десятиліття — щоб гарантувати, що ми маємо політику та фінансування, необхідні для забезпечення безпеки кордону. Настав час цим зайнятися", — додав Байден.

На початку цього тижня з’являлася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Також 20 березня радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2024 21:25