Фото: Pixabay

Коли у США можуть знову винести на голосування законопроект про допомогу Україні: названо нову дату

Спікер Палати представників Сполучених штатів Америки Майк Джонсон планує винести на голосування законопроект щодо допомоги Україні аж після Великодня. У Конгресі вважають, що відмова від підтримки України може ослабити США.

Про це повідомив очільник Комітету міжнародних відносин Палати представників, конгресмен-республіканець Майкл Маккол в інтерв'ю CBS.

"Він відданий тому, щоб винести це на голосування після Великодня і ми працюємо над цим законопроектом. Адже якщо ми програємо в Україні, як колись в Афганістані, і дозволимо Путіну забрати Україну, Молдову, Грузію й покинемо наших союзників — ти це зробить Сполучені Штати сильнішими, чи слабшими? Гадаю, слабшими", — наголосив Маккол.

Маккол додає, що у зв'язку з тим, що деякі конгресмени-республіканці мають намір усунути Майка Джонсона з посади, він перебуває "у складній ситуації" щодо допомоги Україні. 

Варто зазначити, що у Сенаті США не впевнені, що нова допомога Україні призведе до прориву української армії на фронті. Про це заявив голова Комітету збройних сил Сенату США Джек Рід. Його заяву цитує видання "Голос Америки".

Також голова комітету припустив, що вже з додатковою допомогою від США українська армія зможе перейти в наступ наступного року.

"Наступного, 2025 року, має бути нова наступальна операція, яка, сподіваюся, дасть їм змогу встановити вогневий контроль над Кримом", — зауважив Рід.

Нагадаємо, раніше Сенат США схвалив фінансування уряду на понад трильйон доларів. Журналісти Bloomberg зазначили, що перші шість місяців федерального фінансового року уряд США фінансувався коштом тимчасових заходів, поки тривали міжусобиці між республіканцями. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 12:20