Голова Комітету збройних сил Сенату США Джек Рід. Джерело: "Голос Америки"

У Сенаті США не впевнені, що нова допомога Україні призведе до прориву ЗСУ на фронті

Аналізуючи нинішню ситуацію на фронті російсько-української війни, американські сенатори вважають, що додаткове фінансування українських військ з боку США дасть змогу поступово відтісняти росіян. Однак це не призведе до кардинального прориву на полі бою.

Таку думку висловив голова Комітету збройних сил Сенату США Джек Рід. Його заяву цитує "Голос Америки".

За його словами, якщо американські законодавці затвердять додаткову допомогу для України, то ЗСУ до кінця року повільно відтіснятимуть окупантів. Однак кардинального прориву, за оцінками американських аналітиків, не передбачається.

Також голова комітету припустив, що вже з додатковою допомогою від США українська армія зможе перейти в наступ наступного року.

"Наступного, 2025 року, має бути нова наступальна операція, яка, сподіваюся, дасть їм змогу встановити вогневий контроль над Кримом", — зауважив Рід.

Він додав, що це значно ускладнить становище росіян і змусить їх сісти за стіл переговорів. Тому сенатор закликав законодавців США затвердити додаткове фінансування для України.

"Ми повинні ухвалити законопроект про додаткове фінансування. Ми повинні буквально дати їм зброю, артилерію та боєприпаси, щоби вони змогли виконати роботу", — наголосив голова Комітету збройних сил Сенату США.

Джек Рід зробив висновок, що росіяни зараз можуть здійснювати тиск на українську армію, тому перейшли до звичнішого для них типу війни. Йдеться про фіксовані позиції, бункери та щільне мінування.

Нагадаємо, сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що авторитарні уряди — насамперед Росія — втручатимуться у виборчі процеси в різних країнах у всьому світі. Водночас Сполучені Штати Америки продовжуватимуть протистояти спробами зірвати такі дезінформаційні зусилля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 23:30