Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У США можуть об’єднати допомогу Україні та конфіскацію активів Росії в один пакет

Конфіскацію російських активів і проекти про допомогу Україні Конгрес Сполучених Штатів Америки може розглянути одним пакетом. Зараз там припускають таку ймовірність.

У цьому запевнив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Конгресмени, сенатори та представники виконавчої влади в США підтвердили, що існує імовірність, що всі проекти про допомогу Україні, й військову, і фінансову, а також про конфіскацію активів можуть рухатися одним пакетом", — зазначив він.

За його словами, не виключена можливість, що розгляд може початися вже наступного тижня. Принаймні дискусії щодо цього вже тривають на найвищому рівні, й багато конгресменів підтримують такий пришвидшений розгляд цього важливого і для України, і для США питання.

"Не виключена можливість, що розгляд може розпочатися, а також голосування може відбутися вже наступного тижня. Очікується швидкий рух", — зазначив він, пославшись на джерела в американських дипломатичних колах.

На початку цього тижня з’являлася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Нагадаємо, що 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.03.2024 20:56