Фото ілюстративне зі соцмереж

У США попередили про навалу фейків російської пропаганди перед виборами у всьому світі

Авторитарні уряди — насамперед Росія — втручатимуться у виборчі процеси в різних країнах у всьому світі. Водночас Сполучені Штати Америки продовжуватимуть протистояти спробами зірвати такі дезінформаційні зусилля.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена.

"Цього року майже половина людей у світі підуть на вибори — це надзвичайний виборчий рік у різних країнах. Але громадяни та кандидати зіткнуться зі шквалом брехні, яка душитиме серйозні суспільні дебати", — сказав він під час виступу на конференції "Саміт за демократію" в Сеулі.

Журналісти видання акцентували, що цього року у великих демократичних країнах світу — від Індії та Індонезії до США та Великої Британії — відбудуться ключові вибори, в той час, коли досягнення в галузі штучного інтелекту підживлюють занепокоєння щодо фейкового контенту, який впливає на виборців.

"Наші конкуренти та суперники використовують дезінформацію, щоб скористатися тріщинами в наших демократіях, продовжуючи сіяти підозрілість, цинізм та нестабільність, нацьковуючи одну групу на іншу, дискредитуючи наші інститути", — наголосив Блінкен.

Він зазначив, що демократії повинні робити більше для боротьби з дезінформацією, зокрема, заохочувати потужні соціальні медіакомпанії до належного маркування оманливого або неправдивого контенту, створеного за допомогою нових технологій.

"Цифрові технології, соцмережі, а тепер і ШІ, різко прискорюють і без того неймовірно швидкі темпи змін, але цей прискорювач також створив хвилі дезінформації, підживлюючи поляризацію й плутанину", — підсумував Блінкен.

Нагадаємо, ще минулого року з’ясувалося, що в мережі активізувалося створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів. Згідно з їхнім описом, ці канали створювали начебто для отримання зворотного зв'язку щодо порушень і злочинів командування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 19:39