Фото ілюстративне з відкритих джерел

Війна фейків: рашисти створюють Telegram-канали для дискредитації українських військових

У мережі активізувалося створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів. Згідно з їхнім описом, ці канали створювали начебто для отримання зворотного зв'язку щодо порушень і злочинів командування.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації.

"Насправді такі Telegram-канали створили росіянами для поширення своїх фейків і наративів, мета яких — дискредитувати як командування бригад чи батальйонів, так і самих військових", — йдеться в повідомленні.

У Центрі протидії дезінформації додали, що також ці канали створює ворожа розвідка для збору інформації за допомогою прийому зворотного звʼязку.

"Не переходьте на подібні канали та довіряйте лише верифікованим джерелам інформації", — вкотре наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, наприкінці листопада стало відомо, що Росія спрямувала хвилю дезінформації на Чехію. Йдеться про фейкові новини щодо "контрабанди західної зброї". Лідерка проекту VoxChek Світлана Сліпченко зазначала, що серед усіх наративів і всієї дезінформації найбільше фейкових російських повідомлень про Україну спрямували на Польщу. А ось саме щодо "контрабанди західної зброї" найбільше повідомлень "полетіло" на Чехію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 17:19