Рустем Умєров. Фото: Shutterstock

Українців попередили про фейковий акаунт у Telegram від імені Умєрова

У мережі невідомі особи створили фейковий Telegram-канал, де публікується інформація від імені нібито міністра оборони України Рустема Умєрова.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Відомство просить громадян не надавати жодної інформації на прохання тих, хто до нього причетний.

"Невідомі особи використовують імʼя та прізвище міністра оборони України для збору інформації від громадян України. В Телеграмі невідомі створили акаунт, використовуючи імʼя та прізвище міністра оборони України. Сьогодні вони почали збирати дані, вдаючи офіційний канал інформації", — інформує Міноборони у Facebook.

Там додають, що у Рустема Умєрова немає акаунту в Telegram.

"Просимо не надавати жодної інформації на прохання індивідів, які ведуть цей акаунт, а також подати скаргу на нього", — вказали у відомстві.

Пізніше в Міноборони зазначили, що завдяки зусиллям українців фейковий акаунт позначено міткою "фейк". Однак існує ще один фейковий акаунт Умєрова: https://t.me/Umerov_Rustem0/34.

Нагадаємо, раніше окупанти у соцмережах розповсюджували провокативну інформацію про масовані обстріли України. Крім цього, росіяни поширювали фейки, які пов'язані зі звинуваченнями України у нібито використанні біологічної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 03:25