Фото: Рixabay

Окупанти розповсюджують новий фейк про кривавий розгін мітингів в Україні: подробиці

Ворожі Telegram-канали поширюють інформацію про те, що співробітникам Нацполіції України в умовах "соціальної напруженості" начебто дозволили "використовувати для розгону будь-яких мітингів травматичну зброю, гумові палиці та сльозогінний газ". Поширюючи такі фейки, окупанти намагаються дискредитувати правоохоронні органи України.

Про це пише Центр протидії дезінформації (ЦПД) у Telegram-каналі. Там наголосили, що як доказ — пропагандисти поширюють фото відповідного наказу, який начебто був підписаний очільником МВС. 

"Верифікувавши інформацію в речниці МВС Марʼяни Реви, Центр повідомляє, що так званий документ є фейковим, як і його зміст. По-перше, "наказ" не відповідає вимогам офіційного діловодства. По-друге, всі правила та підстави застосування спецзасобів чітко прописані у законі "Про Національну поліцію" ст. 45 "Застосування спеціальних засобів", — йдеться у повідомленні ЦПД.

Фото: Центр протидії дезінформації

Центр протидії дезінформації наголошує, що поширюючи такі фейки, ворог намагається дискредитувати українські правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше Центр протидії дезінформації повідомляв, що російська пропаганда поширює наратив, що українська делегація їде на Всесвітній економічний форум у Давос, щоб нібито "випрошувати у світового бізнесу нові воєнні кредити". За них, мовляв, українська влада хоче віддати державні "землі та активи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 17:11