Фото: Рixabay

Російська пропаганда поширює наратив про "випрошування Україною нових воєнних кредитів у Давосі"

Російська пропаганда поширює наратив, що українська делегація їде на Всесвітній економічний форум у Давос, щоб нібито "випрошувати у світового бізнесу нові воєнні кредити". За них, мовляв, українська влада хоче віддати державні "землі та активи".

Про це пише Центр протидії дезінформації (ЦПД) у Telegram-каналі.

"Звісно, ці наративи росіян не підтверджені жодними фактами. Насправді ключова мета участі української делегації в Давоському форумі це використання цього потужного майданчика для реалізації Української формули миру", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Давосі, зокрема, запланована зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів України та Великої Британії з питання реалізації Української формули миру, а також інші важливі зустрічі.

"Маніпуляції росіян на темі "розпродажу української землі" з'явилися ще 2020 року. Отже, пропаганда ворога просто продовжує озвучувати свій старий "темник"  резюмують у ЦПД і наголошують на необхідності "довіряти тільки верифікованим джерелам інформації".

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський наступного тижня може взяти участь у міжнародному форумі в Давосі та відвідати столицю Швейцарії, місто Берн. Тривалість візиту українського лідера до Швейцарії може становити не менше двох днів. У Давосі Зеленський, ймовірно, виступить перед представниками інших країн. Кілька незалежних джерел видання, які ознайомлені з планами візиту, вказують на 15 січня як вірогідну дату поїздки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 09.01.2024 12:59