Фото: The New York Times

Сотні бійців з Колумбії воюють проти Росії в Україні, — The New York Times

Сотні ветеранів армії з Колумбії воюють на боці України проти Російської Федерації. Багато тамтешніх військовослужбовців залишилися без роботи після укладення у 2016 році мирної угоди з головним повстанським угрупуванням.

Про це пише The New York Times.

Видання зазначає, що колумбійська армія до недавнього часу була найпрофесійнішою та найбільшою в Південній Америці, оскільки їй доводилося десятиліттями боротися з марксистськими бойовиками та наркокартелями. Бійці, яких нараховують кілька сотень, зізнаються, що поїхали в Україну заради грошей — на передовій вони отримують близько трьох тисяч доларів на місяць. Наголошується, що відставні професійні військові в Колумбії отримують довічну щомісячну пенсію від 400 до 600 доларів США, тож в Україні для них добрий заробіток.

"Бойовий досвід колумбійців не дуже допомагає їм в Україні. Вони добре вміють боротися в близькому бою на території з рясною рослинністю. В Україні ж вони підпадають під артилерійські обстріли, перебуваючи на відкритій місцевості", — йдеться в матеріалі.

Один з колумбійців розповів The New York Times, що із 60 його земляків, які вступили до ЗСУ разом із ним, залишилося всього семеро. Інші були вбиті, поранені або повернулися додому після кількох тижнів на фронті.

Нагадаємо, на початку вересня у боях за Україну загинув доброволець із Колумбії. У чоловіка на Батьківщині залишилася дружина та син.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 19:51