Літня Олімпіада відбудеться в Парижі. Джерело: МОК

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади в Парижі

Спецслужби Франції висловлюють побоювання, які, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї. Тому вони рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі.

Таку інформацію оприлюднило французьке видання Europe 1.

Джерело видання у головному управлінні внутрішньої безпеки Франції зазначило, що нинішній формат церемонії відкриття надто ризикований. Тому спецслужби рекомендують перейти до альтернативного "плану Б".

Журналісти зазначили, що загрозу церемонії відкриття можуть становити напади зі зброєю та терористи, які використовують вантажівки, щоби в'їжджати в натовп. Також розвідка попереджає про загрозу "сплячих" терористичних груп, які "активізуються віддалено з афганської зони".

Після теракту в російському "Крокус Сіті Холі" рівень терористичної загрози у Франції підвищено до максимального. Розвідка активізувала перевірки громадян, які прибувають з Центральної Азії.

Як відомо, літні Олімпійські ігри прийдуть у Парижі з 26 липня до 11 серпня.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон розповів під час інтерв’ю українським телевізійникам, що висунув ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Таку пропозицію планують зробити Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.03.2024 15:19