Фото: Pixabay

Спека не спадає: де у п'ятницю розпече до +37°С

В Україні у п'ятницю, 5 липня, температура повітря подекуди сягатиме +37°C. При цьому в окремих областях очікуються дощі та грози.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

Згідно з прогнозами синоптиків, 5 липня буде хмарно з проясненнями. Вночі в Україні, крім Сходу та південного Сходу, місцями очікується невеликий дощ, вдень в більшості районів Лівобережжя пройдуть короткочасні дощі, грози, місцями град та шквали 15-20 м/с. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря у західних, більшості північних, Вінницькій та Черкаській областях вночі коливатиметься у межах +13...+18°C, вдень прогріє до +22...+27°C. На решті території вночі прогнозують +18...+23°C, вдень припече до +28...+33°C. На Сході країни місцями очікується сильна спека — +35...+37°C.

Прогноз погоди у Києві та області

У п'ятницю, 5 липня, у столиці та на Київщині буде хмарно з проясненнями. Вночі очікується невеликий дощ, вдень буде без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря по області вночі коливатиметься у межах +13...+18°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +22...+27°C.У Києві вночі буде досить свіжо — +15...+17°C, вдень прогріє до +24...+26°C.

погода 5 липня

Мапа: "Укргідрометцентр"

Варто зазначити, що, за даними синоптиків Tropical Tidbits, наступного тижня Україну накриє сильна спека. Подекуди стовпчики термометрів показуватиму +41ºC. 

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.07.2024 05:20