Співпрацює з окупантами: проти нардепа Ковальова порушено кримінальну справу

08 ЧЕРВНЯ 2022 19:29

За ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо народного депутата Олексія Ковальова за колабораційну діяльність.

Про це інформує TrueUA із посиланням на прес-службу ДБР.

Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює з окупаційними силами Росії на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території РФ, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму.

"Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

Щобільше, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що Росія на Херсонщині надовго", – повідомили у Держбюро розслідувань. 

Відомо, що за матеріалами ДБР ще у квітні поточного року генеральний прокурор порушив кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Політика, 08.06.2022 19:29