Колаж TrueUA

"Сподіваємось послабити графіки відключень": у Міненерго прокоментували ситуацію щодо відновлення енергоситеми

Планові графіки відключення електропостачання в Україні було запроваджено задля стабілізації енергосистеми після масованого ракетного удару окупантів 26 серпня. Наразі проводиться оцінка пошкоджень на об'єктах енергетичної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вона наголошує, що ракетний удар окупантів 26 серпня був однією із наймасовіших атак саме на енергетику. Так, окупанти запустили 127 ракет та 109 дронів, багато з них дійсно завдали значних руйнувань енергетичній системі.

"Вчора довелося запроваджувати графіки екстрених відключень, аварійних відключень, щоб зберегти цілісність системи. Сьогодні будуть діяти графіки планових відключень, поки нам не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми", — наголосила вона.

Гринчук додає, що наразі фахівці проводять оцінку пошкоджень на всіх об'єктах і там, де це можливо, енергетики приступили до аварійно-відновлювальних робіт. Це потрібно, щоб якнайшвидше повернути нормальну роботу енергосистеми.

"Сподіваємось відмовитись або послабити графіки відключень. Ми намагаємося робити все, щоб якомога швидше привести до ладу обладнання, об'єкти й стабілізувати роботу енергетичної системи", — зазначила вона.

Водночас Гринчук зауважила, що українська енергетика знову під атаками РФ, за її словами, ситуація складна, але контрольована.

Нагадаємо, раніше директор компанії Yasno Сергій Коваленко повідомляв, що у вівторок, 27 серпня, у Києві будуть застосовуватись жорсткі обмеження електропостачання. Обмеження діятимуть одночасно для понад половини споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.08.2024 11:57