Фото: brovary.net.ua

Споживання електроенергії: "Укренерго" зафіксувало новий рекорд

В Україні знову зафіксували новий літній рекорд споживання електроенергії. У понеділок, 28 серпня, його вечірній максимум перевищив попередній показник 21 серпня на 1,2%.

Про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

"Це дуже високий показник, зважаючи на обмежені через ремонти можливості електростанцій з виробництва електроенергії", — написали в енергетичній компанії.

За даними "Укренерго", компанія була вимушена для покриття попиту з 19:00 до 22:00 застосувати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав 1200 МВт-год.

Як нагадали в системному операторі, аварійна допомога є останнім і найдорожчим заходом екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів.

Нагадаємо, 14 серпня на Львівщині раптово зникло світло. Збій стався через те, що водій комбайна порушив правила безпеки під час жнив та випадково зачепив високовольтну лінію. у другій половині дня у Львові та області ненадовго зникла електрика. Уже через кілька хвилин світло знову ввімкнули. У "Львівобленерго" пояснювали це збоєм у мережі НЕК "Укренерго".

Додамо, раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.08.2023 18:35