Фото: Fleepik

В Україні зафіксували новий рекорд споживання електроенергії: коли був пік

У суботу, 5 серпня, національна енергетична компанія "Укренерго" зафіксувала найбільший максимум споживання в енергосистемі за всі вихідні літа. Так, у порівнянні з попередніми вихідними споживання було вище на 10,7%.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Для енергосистеми це потужність понад п'ять теплових енергоблоків, які мали додатково увімкнутися", — пояснюють в "Укренерго".

Крім цього, максимум споживання у суботу був на 1,5% вищий, ніж у робочий день п’ятниці, що не є типовим для вихідних. Причиною цього в "Укренерго" вказують аномальну спеку та активне використання кондиціонерів. 

"Таке високе споживання — суттєве навантаження на енергосистему, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена", — йдеться в повідомленні.

Споживачів вкотре закликали ощадливо споживати електроенергію:

  • охолоджувати приміщення не нижче 23°С;
  • вимикати потужні електроприлади або користуватися ними по черзі;
  • переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикати світло, коли виходите з приміщення.

Нагадаємо, минулого тижня "Укренерго" повідомляло, що з серпня на більшості енергетичних станцій України проводитимуться ремонтні роботи, аби підготувати енергосистему до зими по максимуму. Тому українців просили зменшити рівень енергоспоживання.

Раніше віце-прем'єр-міністр — міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що в Україні вже відновили 56 трансформаторних підстанцій, зруйнованих російськими обстрілами, ще сім мають відновити до початку опалювального сезону. Це дозволить уникнути відключень споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.08.2023 23:55