Фото: Facebook Володимира Кудрицького

Чи вдасться уникнути відключення світла: як "Укренерго" укріплює енергосистему

Україна активно відновлює трансформаторні підстанції. До зими усі регіони матимуть систему, здатну повністю покрити мережу споживання електроенергії.

Таку заяву зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише "Укрінформ". За його словами, в Україні вже відновили 56 трансформаторних підстанцій, зруйнованих російськими обстрілами, ще сім мають відновити до початку опалювального сезону. Це дозволить уникнути відключень споживачів.

"На цьому ми зупинятись не збираємось. Адже ми розуміємо, що будуть атаки. Відповідно ще 20 одиниць трансформаторного обладнання має бути встановлено до кінця року як запас міцності", — сказав Кудрицький.

Головні загрози майбутньої зими

Кудрицький зауважив, що загроза обстрілів з боку агресора та недостатні обсяги електрогенерації будуть головними ризиками цієї зими. Саме тому енергетики планують залучити всі доступні енергоблоки, зокрема й ті, що через застарілість не використовували останніми роками.

Голова правління НЕК "Укренерго" попередив, що окупанти, ймовірно, спробують знову атакувати розподільні підстанції "шахедами", а електростанції — ракетами. Відтак, на підстанціях вже облаштовують спеціальний захист проти дронів-камікадзе. А ось для захисту машинних залів на електростанціях потрібні особливі технічні рішення.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр — міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що нашій державі вдалось відновити практично всі підприємства теплової генерації. Вони були пошкоджені внаслідок ракетних та дронових атак Російської Федерації.

З 1 червня в тарифи на електроенергію в Україні зросли майже вдвічі — до 2,64 гривні за кВт/год. Ті громадяни, які отримували раніше субсидії, можуть і надалі розраховувати на допомогу від держави — її сума збільшиться автоматично.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.07.2023 14:19