Фото: НБУ

Справа екс-голови НБУ Кирила Шевченка: Офіс генпрокурора спрямував запит на екстрадицію

Офіс генпрокурора спрямував запит на екстрадицію колишнього очільника Національного банку України Кирила Шевченка. Він фігурує у справі про 200 млн гривень в "Укргазбанку".

Таку заяву зробив директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос в інтерв’ю агентству "Укрінформ".

"Наскільки мені відомо, то такий запит через Офіс генпрокурора спрямували, але поки не можу сказати про досягнутий результат. Знову ж таки, по екстрадиції тут може постати те ж саме питання — через війну", — сказав Кривонос.

Справа Кирила Шевченка: що відомо

За версією слідства, впродовж 2014 – 2019 років керівництво "Укргазбанку" забезпечили укладення 52 фіктивних договорів з "агентами", які нібито залучали до банку великих клієнтів, та безпідставно перерахували понад 206 млн грн за їхні "послуги". Наразі у вказаному кримінальному провадженні про підозру повідомлено п’яти основним фігурантам даного злочину, серед яких колишній Голова Нацбанку, який на момент злочину обіймав посаду Голови Правління Укргазбанку, колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

Сам Кирило Шевченко назвав дії правоохоронців політичним переслідуванням і заявив про незгоду з рішенням суду, вказавши, що подасть апеляцію на рішення Антикорупційного суду щодо його безстрокового тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав заочне тримання під вартою для екскерівника Національного банку України Кирила Шевченка, який підозрюється в організації злочинної схеми заволодіння коштами банку в особливо великих розмірах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2023 16:01