Фото: "Фокус"

Екстрадиція Фірташа в США: австрійський суд ухвалив нове рішення

У п'ятницю, 16 червня, австрійський суд відмовився екстрадувати українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США за звинуваченням у корупції. Олігарх підозрюється у змові з метою давання хабарів в Індії для видобутку титану, який використовується в реактивних двигунах.

Про це повідомляє АРnews.

Проти Фірташа висунуто звинувачення в США. Сам він заперечує будь-які правопорушення

"Австрійський суд заявив у п'ятницю, що виніс рішення на користь українського бізнесмена Дмитра Фірташа в багаторічній юридичній сазі щодо спроби США екстрадувати його за звинуваченням у корупції, відправивши справу про екстрадицію на повторний розгляд", — йдеться в повідомленні.

Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро і відтоді він оскаржував свою екстрадицію в США. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрила масштабну схему розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України. До оборудки причетні підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ і топ-менеджмент підконтрольних йому компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 16.06.2023 15:47