Фото: Офіс генерального прокурора

Справа голови Нацслужби здоров'я України Гусак: суд не обрав запобіжний захід посадовиці

Печерський районний суд міста Києва не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід голові Національної служби здоров'я України Наталії Гусак у вигляді особистого зобов'язання.

Про це повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що під час засідання Прокурор просив обрати для Гусак запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

"Це найбільш м'який запобіжний захід. Він не вплине на виконання обов'язків голови НСЗУ та не вплине на особисте життя підозрюваної", — сказав прокурор Хіміч.

Водночас адвокат Гусак заперечив це. Адже особисте зобов'язання передбачає не відлучатись з міста без дозволу слідчого, здати закордонний паспорт. Сама ж посадовиця  винною себе не вважає й запевняє, що підрядник надав усі передбачені договором послуги. Водночас сумнівається в об'єктивності слідства.

"Я знаю, що я підписувала, і робила це відповідально. Я розумію, що це тільки початок. Якщо з цією справою відбувається стільки некоректностей, то все більше питань до її об'єктивності. Просто хочу думати, що це непрофесіоналізм у певних моментах, небажання довивчити щось. Для мене це виглядає дивно насправді", — каже Гусак.

Що відомо про справу Наталії Гусак

Голові Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталії Гусак із Чернівців 27 жовтня оголосили підозру у службовій недбалості, внаслідок чого надмірно витрачено два мільйони гривень бюджетних коштів.

Правоохоронці заявили, що у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одне зі спеціалізованих держпідприємств проводило адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я. В акт здачі-приймання послуг підприємство внесло всі роботи, передбачені договором, а також обсяг робіт, які не виконували

Зазначається, що голова НСЗУ належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору. Внаслідок цього зайво витрачено бюджетні кошти в сумі понад два мільйони гривень на оплату послуг, які не надавалися.

Нагадаємо, 1 листопада правоохоронці провели низку обшуків у народного депутата Олександра Дубінського. Перевіряється можлива причетність Дубінського до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.11.2023 11:59