Фото: Офіс генерального прокурора

Голову НСЗУ Наталію Гусак підозрюють у службовій недбалості зі збитками понад 2 млн грн

Голову Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталію Гусак із Чернівців підозрюють у службовій недбалості, внаслідок чого надмірно витрачено два мільйони гривень бюджетних коштів. Очільниці НСЗУ повідомили підозру. 

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Правоохоронці заявили, що у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одне зі спеціалізованих держпідприємств проводило адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

В акт здачі-приймання послуг підприємство внесло всі роботи, передбачені договором, а також обсяг робіт, які не виконували. 

"Голова НСЗУ належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору. Внаслідок цього зайво витрачено бюджетні кошти в сумі понад два мільйони гривень на оплату послуг, які не надавалися", — йдеться у повідомленні.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та роботи правоохоронці виявили та вилучили документи й інші речові докази. Наразі вирішується питання обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Голову НСЗУ з Чернівців Наталію Гусак підозрюють у службовій недбалості

Фото: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, що 11 жовтня правоохоронці повідомили про підозру народному депутатові, який організував привласнення природного газу на суму понад 2,1 мільярда гривень. При цьому він легалізував незаконно отриманий прибуток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.10.2023 14:10