Колаж: TrueUA

Справа нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину, пішла до суду: що йому загрожує

Державне бюро розслідувань завершило розслідування кримінального провадження стосовно народного депутата від партії "Батьківщина" Андрія Ніколаєнка, якого підозрюють у вчинені смертельної дорожньо-транспортної пригоди на Житомирщині. Обвинувальний акт направлено до суду. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, встановлено, що 3 листопада 2023 року підозрюваний всупереч вимогам правил дорожнього руху рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ — Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості на 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах села Березівка, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза.

ДТП Житомирщина Ніколаєнко

Фото: ДБР

За даними слідства, 18-річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі. Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості або зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

ДТП Житомирщина Ніколаєнко

Фото:ДБР

В ДБР наголошують, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості. Лише протягом 2022-2023 років його 22 рази штрафували за перевищення швидкості. 

ДТП Житомирщина Ніколаєнко

Фото: ДБР

Народний депутат України обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років.

ДТП Житомирщина Ніколаєнко

Фото: ДБР

Нагадаємо, що торік у жовтні в Житомирі заступник прокурора в Житомирській області, керуючи автомобілем, збив 13-річного велосипедиста. Інцидент стався на перехресті вулиць Хлібна — Київська. Внаслідок аварії дитина отримала травму ноги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.04.2024 10:48