Фото: росЗМІ

Справу Гіркіна в Росії раптово засекретили: адвокат назвав причину

У Росії засекретили справу колишнього ватажка бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркіна на прізвисько Стрєлков. Його раніше затримали за екстремізм.

Про це пишуть пропагандистські ЗМІ. 

Адвокат Гіркіна Олександр Молохов заявив, що кримінальну справу засекретили через держтаємницю. Стрєлкова підозрюють у публічних закликах до екстремізму через Telegram-канал. Суд відправив його під арешт до 18 вересня. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Що відомо про затримання Гіркіна

У п'ятницю, 21 липня, російські силовики затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Працівники Слідчого комітету проводили обшук у його квартирі. РосЗМІ повідомили, що співробітники правоохоронних органів забрали Гіркіна з дому опівдні. Затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК "Вагнера". Ввечері Гіркіна доставили до суду й заарештував його до 18 вересня. Терорист просив не поміщати його у СІЗО через "проблеми зі здоров'ям".

Нагадаємо, на затримання Гіркіна відреагували в українській розвідці. Кажуть, що терорист не діяв як самостійна фігура, а тому те, що відбувається у Росії зараз свідчить про те, у Кремлі почалось активне протистояння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 21:59