Фото: АрміяІnform

"Бажаємо успіхів учасникам процесу": розвідка прокоментувала затримання у Росії терориста Гіркіна

В Україні відреагували на затримання у Росії колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). У Головному управлінні розвідки вважають, що у Кремлі почалось активне протистояння.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

"Пушкін дописався, Гагарін долітався, а Гіркін договорився. Це хороші новини. Там банка з павуками продовжує активно рухатися. Ми можемо бажати успіхів усім учасникам процесу", — сказав Юсов.

Він зазначив, що подібні процеси всередині Кремля відбувались і раніше. Проте це було у більш прихованій формі. Однак спроба бунту засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина сприяла їх виходу назовні.

"Питання не в самому Гіркіні. Він і до цього не діяв як самостійна фігура. Значить мешканці веж Кремля переходять в активну фазу внутрішнього протистояння. І тут точно можна сказати, що далі буде", — сказав Андрій Юсов.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 липня, російські силовики затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Працівники Слідчого комітету проводять обшук у його квартирі. РосЗМІ повідомляють, що співробітники правоохоронних органів забрали Гіркіна з дому опівдні. За попередніми даними, затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК "Вагнера".

Дружина Ігоря Гіркіна начебто підтвердила затримання свого чоловіка. Вона наголосила, що її йому висунуті звинувачення за статтею 282 КК Росії (дії, спрямовані на порушення ненависті чи ворожнечі, а також на приниження гідності людини).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 15:59