Фото: скріншот з відео

У Москві після арешту Гіркіна затримали колаборанта Губарєва

У п'ятницю, 21 липня, під будинком Міщанського суду Москви затримали колаборанта Павла Губарєва. Він виступив проти затримання колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Про це повідомляє російський Telegram-канал "Верстка"Видання оприлюднило відео, на якому можна побачити, як Губарєва затримують співробітники правоохоронних органів Росії.

Зазначається, що цьому передував одиночний пікет Губарєва з плакатом "Свободу Стрєлкову. Слава Росії". Також колаборант виступав з промовою перед натовпом людей, що зібралися біля суду, в якій він вихваляв Гіркіна.

Варто зауважити, що раніше Губарєв був так званим "народним губернатором ДНР".

Що відомо про затримання Гіркіна

У п'ятницю, 21 липня, російські силовики затримали Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Працівники Слідчого комітету проводили обшук у його квартирі. РосЗМІ повідомили, що співробітники правоохоронних органів забрали Гіркіна з дому опівдні. За попередніми даними, затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК "Вагнера".

Дружина Ігоря Гіркіна начебто підтвердила затримання свого чоловіка. Вона наголосила, що йому висунуті звинувачення за статтею 282 КК Росії (дії, спрямовані на порушення ненависті чи ворожнечі, а також на приниження гідності людини). Ввечері Гіркіна доставили до суду й заарештував його до 18 вересня. Терорист просив не поміщати його у СІЗО через "проблеми зі здоров'ям".

Нагадаємо, на затримання Гіркіна відреагували в українській розвідці. Кажуть, що терорист не діяв як самостійна фігура, а тому те, що відбувається у Росії зараз свідчить про те, у Кремлі почалось активне протистояння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.07.2023 20:23