Фото: Anadolu Ajansı

США готують проект допомоги Ізраїлю: що до нього увійде

Сенатори Сполучених Штатів Америки готують проект допомоги Ізраїлю. Він забезпечить Ізраїль необхідними інструментами для самооборони.

Про це йдеться на сайті комітету сенаторів США.

Зокрема, голова Сенатського комітету з міжнародних відносин США Бен Кардін виступив на підтримку Ізраїлю. Він хоче запровадити правила для надання оборонних пристроїв Ізраїлю і про термінову необхідність затвердити посла США в Ізраїлі.

"Я планую ініціювати резолюцію, яка посилить нашу відданість американо-ізраїльським відносинам", — додав він, наголосивши на необхідності затвердження послом США в Ізраїлі Джейкоба Лью, призначеного президентом Джо Байденом у вересні.

За словами сенатора, він має намір подати проект закону щодо надання Ізраїлю всього необхідно для оборони. 

"Пакет включає поповнення системи протиракетної оборони Залізний купол, яка гарантує, що такі перехоплювачі завжди будуть в наявності. Я також наполегливо закликаю розглянути питання про додаткове фінансування оборони Ізраїлю у зв’язку з безпосередніми наслідками цього терористичного нападу", — сказав Кардін.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики терористичного угрупування ХАМАС проникли на територію Ізраїля з Сектору Газа, а також влаштували масований ракетний удар по містах Ізраїлю. Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. Місцеві жителі поширювали відео та фото, на яких видно, що бойовики розстрілюють цивільних жителів та автомобілі. Паралельно з'явилась інформація про численні жертви серед цивільних.

ХАМАС закликав арабське населення Ізраїлю приєднуватися до "великої революції" і повідомив про знищення кількох одиниць військової техніки ізраїльської армії. Армія Ізраїля оголосила про стан "готовності до війни" й повідомила про призов резервістів.

Своєю чергою прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу заявив, що після ранкової атаки ХАМАСу Ізраїль перебуває у стані війни. У США засудили напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. У Пентагоні заявили, що готові надати зброю ізраїльській армії для самозахисту. Лідер Білого дому Джо Байден зателефонував Нетаньягу й заявив, що підтримує Ізраїль у ситуації з атакою палестинських бойовиків.

Додамо, Міністерство зовнішніх справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Президент Володимир Зеленський повідомив, що серед жертв бойовиків можуть бути громадяни України. За попередньою інформацією, перевіряється інформація про загибель однієї громадянки України та проводиться розшук двох українських громадян в після атаки терористів ХАМАСу.

Вночі 8 жовтня авіація Ізраїлю завдала ударів по мечетях, командних центрах та штабах у Секторі Газа. Попередньо, бойовики ХАМАС використовували релігійні об'єкти у військових цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 08.10.2023 08:19