Фото: ілюстративне. Джерело: zbroya.info

США хочуть отримати прототип зброї спрямованої енергії, — Defence News

Військово-повітряні та військово-морські сили Сполучених Штатів Америки звернулися до оборонної компанії Raytheon з проханням спроектувати, побудувати та випробувати системи, які "підпалюватимуть" електронні компоненти противника за допомогою енергетичних вибухів. Прототип зброї спрямованої енергії Пентагон планує отримати до 2026 року.

Про це повідомляє Defence News.

"Компанія планує доставити прототипи для програми Directed Energy Front-Line Electromagnetic Neutralization and Defeat, або DEFEND, у 2024 і 2026 фінансових роках", — пише видання.

За словами президента з передових технологій компанії Коліна Вілана, некінетичні оборонні системи є "ключовою частиною національної оборонної стратегії США".

"Нові версії потужних мікрохвильових систем Raytheon — це економічно ефективні та надійні рішення, які працюють зі швидкістю світла, що дозволяє нашим бійцям захищатися від швидших й маневровніших загроз", — пояснив він.

Компанія Raytheon заявила, що її прототипи будуть міцними та транспортабельними для використання на передовій проти "повітряних загроз".

Варто зазначити, що раніше ця компанія працювала над системою оборони авіабази високої потужності Microwave Extended Range Counter-Electronic, відомою як CHIMERA, для ВПС. На початку цього року Raytheon оголосила про встановлення ще одного типу зброї спрямованої енергії, високоенергетичного лазера, на броньовану машину Wolfhound.

Нагадаємо, за даними першого заступника радника з питань національної безпеки Південної Кореї Кіма Те Хьо, Сполучені Штати Америки та Південна Корея узгодили завершення розробки керівних принципів щодо планування та функціонування ядерної стратегії до середини 2024 року. Це пов’язано з тим, що загрози з боку КНДР зростають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.12.2023 17:42