Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

США та Південна Корея розробили схему протидії ядерним загрозам КНДР

Сполучені Штати Америки та Південна Корея узгодили завершення розробки керівних принципів щодо планування та функціонування ядерної стратегії до середини 2024 року. Це пов’язано з тим, що загрози з боку КНДР зростають.

Про це повідомив Yonhap із посиланням на першого заступника радника з питань національної безпеки Південної Кореї Кіма Те Хьо.

"Обидві сторони погодилися завершити керівні принципи щодо планування та функціонування ядерної стратегії до середини наступного року. Іншими словами, ми погодилися завершити загальні вказівки щодо того, як стримувати загрози Північної Кореї та реагувати на них наступного року", — сказав Кім Те Хьо.

Ця заява пролунала на другій сесії ядерної консультативної групи, яку він очолив разом із координатором Ради національної безпеки США з питань розвідки та оборонної політики Махером Бітаром.

Зазначається, що керівні принципи охоплюватимуть низку питань, які стосуються обміну конфіденційною ядерною інформацією, створення відповідної системи безпеки, формулювання процедур консультацій щодо ядерної кризи, а також функціонування каналу зв’язку на рівні лідерів у режимі реального часу. За словами Кіма Те Хьо, принципи окреслять конкретні плани управління кризою та зменшення ядерних ризиків.

Він додав, що також Південна Корея спільно зі США планують побудувати детальну схему розширеного ядерного стримування приблизно у червні наступного року. Розширене стримування означає зобов’язання Сполучених Штатів використовувати всі свої військові можливості, включно з ядерними, для захисту союзника.

Нагадаємо, що 29 листопада Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Ірану і Корейської народно-демократичної республіки. Зокрема, під обмеження потрапили понад 20 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.12.2023 16:16