Фото ілюстративне: Джерело: unsplash

США ввели нові санкції проти Ірану та Північної Кореї

У середу, 29 листопада, Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Ірану і Корейської народно-демократичної республіки. Зокрема, під обмеження потрапили понад 20 осіб. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів США.

"Міністерства фінансів США (OFAC) наклало санкції на понад 20 осіб та організацій за їхню участь у мережах сприяння фінансуванню на користь Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану (MODAFL) і генерала збройних сил Ірану", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підсанкційні особи сприяли фінансуванню Збройних сил Ірану та їхнього Генерального штабу, а також Корпусу вартових ісламської революції, через "мережі підставних компаній і брокерів, що базуються за кордоном". Схеми, до яких причетні підсанкційні люди й компанії, передбачали використання посередників, а також підробку свідоцтв про країну походження товару.

"Іран отримує еквівалент мільярдів доларів від продажу сировинних товарів для фінансування своєї розхитувальної регіональної діяльності та підтримки численних регіональних маріонеткових угруповань, зокрема ХАМАС і "Хізбаллу", — додали в прес-службі.

Нагадаємо, за даними Reuters Північна Корея відправила РФ близько двох тисяч контейнерів зі зброєю. Російські кораблі із серпня регулярно відвідували північнокорейський порт Расон. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.11.2023 21:58