Фото: "Укрінформ"

КНДР стягує додаткові війська до кордону з Південною Кореєю

Північна Корея направила озброєних солдатів для охорони постів біля кордону, які були закриті відповідно до військової угоди 2018 року з Південною Кореєю.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на збройні сили Південної Кореї.

Наголошується, що південнокорейські військові помітили активність у демілітаризованій зоні від кінця минулого тижня. Ймовірно, КНДР намагається відновити охоронні пости, які були демонтовані після проголошення міжкорейської військової угоди 2018 року.

Сеул пообіцяв вжити відповідних заходів, натякаючи на відновлення південнокорейських прикордонних постів поблизу кордону. Згідно із заявою, військові Південної Кореї також виявили збільшення активності берегової артилерії Північної Кореї.

Нагадаємо, 23 листопада Корейська Народно-Демократична Республіка розірвала п'ятирічну угоду із Південною Кореєю. Документ, який мав зменшити військову напруженість, діяв з 2018 року. Це відбулося після того, як Пхеньян заявив про успішний запуск у космос супутника-розвідника. У Південній Кореї такий крок засудили і заявили, що відновлюють спостереження за кордоном. Натомість КНДР обіцяє повністю призупинити дію пакту та направити посилені військові сили та техніку до кордону.

Додамо, наприкінці вересня парламент КНДР схвалив зміни до конституції. Місцеві законодавці внесли в текст основного закону згадку про ядерний статус держави. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наголосив, що "політиці КНДР зі створення ядерної зброї надано постійний статус основним законом, із яким нікому не дозволено загравати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.11.2023 18:24