Фото: Freepik

У Південній Кореї пояснили, чому не постачають зброю Україні

Південна Корея не постачає зброю Україні, аби зберегти відносини з Росією. Сеул поки готовий допомагати лише фінансово та гуманітарно.

Про це 20 квітня заявив високопосадовець адміністрації президента країни, повідомляє Yonhap.

В Офісі президента зауважили, що жодних змін у підтримці України з боку Південної Кореї немає. Там навіть повідомили про збільшення обсягів гуманітарної та фінансової підтримки, порівняно з минулим роком.

Проте зброї Сеул досі не поставляв, хоча за внутрішнім законодавством Кореї немає жодного правового положення, яке б забороняло підтримку зброєю країни, що воює.

"Причина, чому ми не вживаємо таких дій добровільно, полягає в тому, щоб підтримувати корейсько-російські відносини на стабільній основі, одночасно активно беручи участь у лавах міжнародного товариства для захисту свободи українського народу", — пояснив посадовець.

Нагадаємо, 19 квітня лідер Південної Кореї зауважив, що його уряд вивчає можливості допомоги у захисті та відновленні України, подібно до того, як Південна Корея отримала міжнародну допомогу під час Корейської війни 1950-1953 років.

Росія різко відреагувала на те, що Південна Корея може надати військову допомогу Україні. Країна-агресорка пригрозила надати КНДР "нові зразки російської зброї".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.04.2023 10:54