США провели секретні навчання у Німеччині через можливу загрозу з боку РФ

24 ЖОВТНЯ 2020 15:50

У п'ятницю, 23 жовтня, Європейське командування Збройних сил (EUCOM) США завершило секретні військові навчання на території Німеччини, які були проведенні в якості підготовки до можливої військової загрози з боку Росії. Про це повідомляє Stars and Stripes.

Як зазначається, тренування Austere Challenge 2021 тривало протягом тижня. За словами директора по навчаннях та оцінці EUCOM генерал-майора Джона Бойда, участь у ньому взяли 4400 військових зі США та НАТО.

«Вони (військові навчання - ред.) Мають широку спрямованість. Було б справедливо сказати, що ми працюємо над безліччю проблем», - зазначив Джон Бойд.

Також він наголосив, що подробиці сценарію реагування військових на можливу загрозу є секретними. Однак, додав, що під час навчання було відпрацьовано об'єднання союзних держав на суші, морі, повітрі, кібер- і космічному просторі у разі конфлікту.

«Навчання відбувається в часи широко поширеної військової стурбованості активністю з боку Росії», - зазначили у виданні.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Чорному морі Військово-морські Сили Збройних Сил України провели спільні зі США тренування типу PASSEX задля вдосконалення майстерності та обміну досвідом між командами кораблів держав-членів та партнерів НАТО.

Світ, 24.10.2020 15:50