США відмовилися дотримуватися Паризької угоди щодо клімату

16 ГРУДНЯ 2018 09:23

Позиція США щодо Паризької угоди по клімату залишається незмінною - Вашингтон відмовляється брати на себе будь-які зобов'язання, в тому числі і фінансові, поки не будуть запропоновані більш вигідні умови. Про це йдеться в заяві прес-служби Держдепартаменту за підсумками конференції ООН з клімату, яка пройшла в Катовіце.

«Позиція адміністрації за Паризькою угодою залишається незмінною. Першого червня 2017 року президент (Дональд Трамп) оголосив, що США мають намір вийти з Паризького угоди, якщо не буде більш вигідних для американців умов», - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепу.

Там же підкреслюється, що Вашингтон не дозволить використовувати даний документ як засіб перерозподілу багатств між країнами, проте в Білому домі високо оцінили напружену роботу учасників конференції. Більш того, американці пообіцяли і далі співпрацювати з окремими державами в області інновацій, що сприяють підвищенню енергетичної безпеки і захисту навколишнього середовища.

Примітно, що на думку Дональда Трампа, Паризька хартія лише підвищує ціни на енергоносії для відповідальних країн, проте прикриває недоліки найбільш небезпечних забруднювачів.

Світ, 16.12.2018 09:23