США вказали Угорщині на важливості дружніх стосунків з Україною

31 ТРАВНЯ 2018 13:38

Державний секретар США Майк Помпео під час зустрічі з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто наголосив на необхідності надання Україні допомоги в боротьбі з російською агресією та важливості підтримки взаємодії України з НАТО. Про це заявила спікер Державного департаменту США Хізер Нойєрт, передає TrueUA  

«Секретар підкреслив нагальну необхідність допомогти Україні в боротьбі з російською агресією, включаючи важливість сприяння і підтримки взаємодії України з НАТО, а також необхідність боротьби з російським злоякісним впливом в Центральній Європі», - йдеться в повідомленні.  

Нагадаємо, що 5 вересня 2017 року Верховна Рада України прийняла новий закон про освіту. Документ передбачає ряд нововведень, зокрема мовою освітнього процесу в навчальних закладах має бути державна мова. Крім того, в навчальних закладах, можуть викладатися одна або декілька дисциплін двома і більше мовами.   

Після прийняття закону, кілька країн включно з Росією та Угорщиною виступили проти, звинувативши Україну в утисках національних меншин. Зазначається, що в травні Угорщина погодилася на переговори з Києвом щодо «мовної статті» закону про освіту.

 

Політика, 31.05.2018 13:38